maandag 27 juli 2009

de foto's van Bas-Congo

Zoals beloofd, hieronder de foto's van Bas-Congo. Een heel kleine selectie, want het internet is hier lekker traag.


De kathedraal in Matadi. Je ziet ook direkt dat de asfaltwegen al zijn uitgevonden in Bas-Congo en dat het mogelijk is om je met een gewone wagen te verplaatsen. Er waren zelfs kraampjes met toeristische prullen naast de kathedraal. Nooit gezien in Congo.
De genietroepen van het leger tijdens de parade voor de congolese nationale feetdag in matadi. Let vooral op de betonmixer die ze meesleuren en die een groef heeft getrokken in het straat over de volledige lengte van de optocht.

De haven en de heuvels van matadi. Van veraf had het iets weg van zuid-europa. Allesinds een geweldige stad Matadi.


De INGA dam. Naar hun eigen zeggen de grootste ter wereld, moesten alle turbines werken, wat ze natuurlijk niet doen. Zeer groots en impressionant was het wel.


De eerste kerk van Congo die stond nog recht in Boma. Ze was volledig opgetrokken uit ijzer. Een prefap kerkje dat in Belgie gemaakt is en dan verscheept.



Waarschijnlijk een van de grootste projecten van het CTB in Congo. Ze zullen er daar hun top ingenieurs voor op hebben afgestuurd.



De speedboot die mij van Boma naar Banana bracht. ( Dank u RVM!!) Het was lekker relaxen op de congo-stroom tussen de Congolese en Angolese jungle.


De oceaan in Muanda. Zowat het meest westelijke punt van Congo dus van hieruit gaat hen enkel oostwaards.

De grootste en oudste boom van het WWF reservaat in Luki. volgens de lokale mensen zijn er magische krachten aan verbonden, maar daar heb ik nog niet veel van gemerkt. Misschien vraagt dat wat tijd zoals de meeste dingen in Congo.


Het groot seminarie van Muyiti. werkelijk een prachtig gebouw die de grootste bibliotheek huisvest die ik tot nu toe ben tegengekomen.


De watervallen van Zongo en tevens mijn laatste stopplaats in Bas-Congo. Hierna ging het terug naar Kinshasa om een boot te versieren naar Kisangani.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten